28 Απριλίου 2009

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Στην καινούρια πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 20:30 το βράδυ το μουσικόφιλο κοινό της Καβάλας απόλαυσε τη συναυλία μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο με τη γλυκύτατη Κορίνα Βουγιούκα και τον εξαιρετικό Θοδωρή Τζοβανάκη.
Το γνωστό πλέον ντούο των δύο Ελλήνων καλλιτεχνών με πολλά βραβεία και διεθνείς διακρίσεις, φημισμένο για την εξαιρετική ευαισθησία και την ερμηνευτική ομοιογένειά του, παρουσίασε έργα του 20ου και 21ου αιώνα για κιθάρα και πιάνο. Μέρος των έργων έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο ντούο από Έλληνες συνθέτες όπως ο Χ. Παπαγεωργίου και ο Τ. Ρωσόπουλος. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμα έργα που έχουν γραφτεί γι' αυτόν τον ιδιόμορφο αλλά και γοητευτικό συνδυασμό από λατινοαμερικάνους συνθέτες όπως ο Brouer καθώς και έργα του Mario Castelnuovo - Tedesco.
Επίσης, έργα των Ελλήνων δημιουργών Δ. Μητρόπουλου, Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη χάρισαν στον κόσμο που παρεβρέθηκε μια μοναδική και αξέχαστη βραδυά με φόντο τα μαρμάρινα αρχαία ευρήματα.
Κων/νος Χωλίδης